Διευθυντής Σύνταξης

Ελευθέριος Γ. Κακλαμάνος, DDS, Cert, MSc, MA, Dr Med

Ο κ. Ελευθέριος Γ. Κακλαμάνος είναι Επ. Καθηγητής Ορθοδοντικής και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Ελληνική Ορθοδοντική Επιθεώρηση», επιστημονικής έκδοσης της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος.

Έλαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική  από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από την Ιατρική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα κατόπιν εκπόνησης ανοσο-ιστοχημικής μελέτης που αφορούσε στην ανάπτυξη του κονδύλου της κάτω γνάθου. Επιπλέον, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Προληπτική και Κοινωνική Οδοντιατρική και τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μακροσκοπική και τη μικροσκοπική ανατομία της περιοχής της κεφαλής και του τραχήλου, την εμβρυολογία και τη μετεμβρυϊκή ανάπτυξη του σκελετού του κρανίου και του προσώπου, την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και την ασφάλεια των διαφόρων κλινικών διαδικασιών, την επιστημονική τεκμηρίωση στην οδοντιατρική, την ποιότητα ζωής στα θέματα που αφορούν την οδοντιατρική και την ορθοδοντική, την κοινωνικοοικονομική αξιολόγηση των οδοντιατρικών και των ορθοδοντικών θεραπευτικών διαδικασιών, την κάλυψη της οδοντιατρικής περίθαλψης στα σύγχρονα ασφαλιστικά και υγειονομικά συστήματα καθώς και ζητήματα στατιστικής και σχεδιασμού μελετών που σχετίζονται με την έρευνα που διενεργείται στο χώρο της οδοντιατρικής. Η επιστημονική του δραστηριότητα έχει παρουσιασθεί σε πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων, διαλέξεων, εισηγήσεων και ανακοινώσεων, έχει λάβει πληθώρα αναφορών στη διεθνή βιβλιογραφία και περιλήψεις των μελετών του έχουν δημοσιευθεί σε άλλα περιοδικά και βάσεις δεδομένων που ασχολούνται με την τεκμηρίωση στην ιατρική και την οδοντιατρική. Επίσης, ο κ. Κακλαμάνος έχει διατελέσει κριτής σε διάφορα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Ο κ. Κακλαμάνος έχει λάβει πολλές διακρίσεις, περιλαμβανομένων του Charley Schoultz Resident Scholar Honorarium από την American Association of Orthodontists και του 1ουβραβείου στο 25ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό συνέδριο. Επίσης έχει λάβει βραβεία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Αποφοίτων Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., καθώς και υποτροφίες από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», και την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ελευθέριος Γ. Κακλαμάνος, DDS, Cert, MSc, MA, Dr Med

Επ. Καθηγητής

Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος

Μαυρομιχάλη 95-97, 114 72 Αθήνα.

T: +30 210 361 5432

E: drkaklamanos@gmail.com