Μήνυμα των Προέδρων


Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σας προσκαλούμε στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 2-4 Δεκεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από την καθιερωμένη συμβολή του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος, έχουμε τη χαρά της συμμετοχής της Ορθοδοντικής Εταιρείας Κύπρου. Οι ορθοδοντικές μας εταιρείες έχουν μακροχρόνιες, αδελφικές σχέσεις και η σύμπραξή τους αντικατοπτρίζει το πνεύμα της συνεχιζόμενης συνεργασίας για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των δεσμών μας, με στόχο την πρόοδο της Ορθοδοντικής επιστήμης και των Ορθοδοντικών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σε συνέχεια των προηγούμενων ιδιαίτερα επιτυχημένων διοργανώσεων, το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή, δηλαδή τόσο με φυσική παρουσία τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα όσο και με διαδικτυακή μετάδοση.

Με στόχο μια διοργάνωση η οποία θα διευρύνει τους επιστημονικούς και κλινικούς μας ορίζοντες, η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου ετοίμασε ένα πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο θα πλαισιωθεί από ευκαιρίες κοινωνικής συναναστροφής και ανταλλαγής σκέψεων σε ένα φιλικό και ξεχωριστό περιβάλλον. Οι σύγχρονες εξελίξεις της Ορθοδοντικής  θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων και των ανακοινώσεων που θα παρουσιαστούν στο κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου από διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί επιπλέον προσυνεδριακό σεμινάριο με ομιλητή τον Dr. Stefano Troiani, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν  στους τρόπους απλοποίησης του ορθοδοντικού finishing, υιοθετώντας μικρές παραλλαγές στην κλινική πράξη με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ακόμη, στο πλαίσια ενίσχυσης της ερευνητικής δραστηριότητας από νέους συναδέλφους, θα βραβευθούν η καλύτερη ελεύθερη ανακοίνωση και η καλύτερη ηλεκτρονική αναρτημένη παρουσίαση [e-poster] με ερευνητικό ή κλινικό αντικείμενο.

Και φέτος, παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, θα λειτουργεί εμπορική έκθεση, στην οποία θα μπορέσετε να ενημερωθείτε για όλα τα νέα προϊόντα, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις καινοτόμες υπηρεσίες που μπορεί να είναι χρήσιμες για την άσκηση της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα μοριοδοτηθεί με βάση το σύστημα Συνεχούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Μ.Ε.Ε.Ο.).

Η Οργανωτική Επιτροπή και οι Συντονιστές του Συνεδρίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι συμβάλλουν στην άρτια προετοιμασία και οργάνωσή του και πιστεύουν ότι το πλούσιο επιστημονικό του πρόγραμμα θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική εκπαίδευση και επιμόρφωση των συνέδρων που θα το παρακολουθήσουν.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Αναπλ. Καθ. Ε.Γ. Κακλαμάνος Καθ. Ι. Ιωαννίδου – Μαραθιώτου Δρ. Α. Κυριακίδης Δρ. Α. Καραμούζος
Πρόεδρος Ο.Ε.Ε. Πρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε. Πρόεδρος Ο.Ε.Κ. Πρόεδρος Ε.Σ.Ο.Ε.